Gastronomisk iværksætter
Kuratering af fortræffelige madoplevelser, ud fra devisen: Lidt-er-Nok.

Iværksættelsen af både en social, miljømæssig og økonomisk bæredygtig madkultur er en drøm, som 588-programmet giver mig mulighed for at undersøge og komme nærmere på at realisere. Jeg har derfor opsagt mit job som folkeskolelærer og er i gang med at flytte teltpælene fra København til Bornholm.
 
Maddannelsen, dvs. alt hvad der knytter sig til oplevelsen af mad, fællesskab og skønne måltider, er det min kommende virksomhed er optaget af. 
 
Jeg vil iværksætte nye samarbejder, som medvirker til at løfte vores madkultur ind i en bæredygtig fremtid. Jeg vil opgradere klassikere inden for fødevareproduktion, turisme, læring og events. Med den spændende udfordring, at det alt sammen hovedsaligt skal være lokalt produceret. Og det skal dreje sig om fortræffelige fødevarer – ud fra devisen: Lidt-er-Nok.
 
Alle kan være med. Fællesskabet er det centrale. Jeg satser på, at både den enkelte bornholmer og andre vil deltage. På den ene eller den anden måde. Jeg kan ikke gøre det alene. Det er blandt andet derfor jeg kalder det Bornholmsk Kompagni.
 
Kan øens mennesker involveres til selskab i alle dets betydninger – både som producenter og som deltagere? Og her mener jeg både den enkelte, medborgeren, råvareproducenten, den dygtige håndværker, forarbejderen af råvaren og servicevirksomheden. Og vil andre, også uden for Bornholm, gøre Bornholm selskab?
 
Jeg vil bidrage til dette, ved at iværksætte det jeg kalder Bornholmsk Kompagni. Og her giver 588-programmet mig mulighed for at se nogle professionelle pejlemærker på vejen jeg går, og frem for alt, at møde og skabe kontakter til nogle af de mennesker, som jeg håber vil være med. 
 
Og hvad der skal spises?
 
Jeg tror – skal vi ikke starte med noget bagværk?

Bornholmsk Kompagni
Vibeke Juel
26 12 30 26
juelvibeke@gmail.com

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk