fbpx

Vild. En fermenteret limonade lavet af enebær samlet i naturen! Stinamy er som ny tilflytter på Bornholm sprunget ud som iværksætter med fokus på vild mad og vilde drikke…

Stinamy Jørgensen har som tilflytter til Bornholm valgt at koble sig på den bølge af bornholmske fødevarer, der nyder stor bevågenhed uden for øen lige nu. Men selvom hun er ny på øen, er hverken idéen eller erhvervet nyt for hende selv.

Siden hun kom hertil fra Berlin for halvandet år siden, har hun lavet mad på et hotel og et plejehjem, og her ærgrede hun sig over, at hun ikke kunne få en bornholmsk marmelade at servere for gæsterne.

Det var det første, hun gik i gang med at fremstille hjemme i køkkenet, og en forretningsidé tog hurtigt form i hendes hoved:

– Mit koncept er lokale, bornholmske produkter fremstillet af sankede råvarer, forklarer hun.

Det vil sige, at det ikke er plantageavl, men bær og frugter, hun selv har plukket i naturen.

– Jeg kalder det vild mad.

Stinamy Jørgensen gik med i Business Center Bornholms Iværksætterprogram 588 for at se, om idéen kunne bære, og for at få et netværk på øen.

– 588 var simpelthen perfekt for mig: Jeg havde brug for et skub i den rigtige retning, og så var det en rigtig god mulighed for mig som tilflytter, at lære en masse mennesker at kende, som kan blive mulige samarbejdspartnere.
 
Den visuelle markedsføring.
I 588 har hun valgt at fokusere på den fermenterede drik, hun laver af håndplukkede enebær, fordi det var den, alle spurgte til, da hun præsenterede den. Derfor skal hun på andendagen af den igangværende workshop mødes med Malene Rossil, der laver den fermenterede drik kombucha uden for Nexø og som allerede samarbejder med Pauli Melnyk fra Vandkefirperler.

Tidligere har hun arbejdet som afdelingsleder af bagerkæden Emmerys i Charlottenlund, hvor hun stod for at udvikle og producere virksomhedens egne produkter, som marmelader, pestoer og tapanader, så hun er vant til at tænke i, hvem hun henvender sig til. Men i 588 har hun fået sat ord på det:

– Jeg tænker en del over, hvad mit segment er. Det er jo nok dem, der er meget interesserede i natur og bæredygtighed, og alle mine produkter er plantebaserede. Men det er også gourmeterne, der går op i kvaliteten.

Det skal hun senere på dagen sammen med den grafiske designer Allan Funder Kaas, der har sin plads ovre i et hjørne af den store hal, hvor han i løbet af workshoppen rådgiver iværksætterne om den visuelle markedsføring af deres produkter.

– Jeg synes faktisk, jeg er klar til at gå i gang nu. Jeg mangler bare et køkken at producere i.

Det er så blandt andet det, Business Center Bornholms Iværksætterprogram 588 skal hjælpe hende med at finde en løsning på.

Stinamy Jørgensen

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk