fbpx

Det er vildt inspirerende…

Innovationsrådgiver Chokolademanden Peter Kjærstrup deler gerne ud af mere end 20 års erfaringer med fødevareproduktion…

Af Michael Berg Larsen / 04.12.2018

Peter Kjærstrup har udviklet, produceret og solgt chokolade fra landsbyen Snogebæk i næsten 20 år. Bagagen er fyldt med erfaringer, viden og færdigheder. Om hvordan man kan angribe et marked. Om markedsføring. Om fødevarekontrol. Om maskiner, emballage og produktionsprocesser. Om webshop, fysiske butikker, franchise og kørende salgsvogne.

Alex Nørgaard Grut har solgt avisabonnementer, rengøringsmidler til faxmaskiner, golfudstyr, 3d grafik, aktier og obligationer. I næsten 10 år drev han eget firma med mange ansatte i modebranchen. I dag er han iværksætter og en del af 588 Startup Program. Alex drømmer om….superslik. Alex vil udvikle og producere noget, som det endnu er svært helt præcist at sætte navn på. Noget uden for kategori. Superslik. Sund slik. Slik sprængfyldt af ordentlige kalorier og næringstoffer fra naturens egen skattekammer. 

Men hvordan gør man lige det? Hvordan tager man springet fra mixeren på køkkenbordet til en reel produktion?  

Efter et indledende møde og en fire timers workshop en søndag på Peter Kjærstrups fabrik i Snogebæk, er Alex Nørgaard Grut kommer noget tættere på nogle svar. Drømmene, idéerne, tankerne, visionerne har mødt virkeligheden. Den reelle afstand fra køkkenbordseksperimenterne til produktion og salg er blevet udmålt. Alex er kommet et stort skridt videre.

»Der er ingen tvivl om, at nye iværksættere har stor gavn af sådan et reality check. Den søndag i oktober fik vi testet opskrifter og lavet en slags proof of koncept  sådan rent produktionsteknisk. Det kunne godt lade sig gøre,« husker Peter Kjærstrup og fortsætter:

»Selv om vi har skåret en genvej, og Alex har sparet  nogle iværksætter-kilometre, så er der et pænt stykke vej endnu. Der er forskel på at producere og sælge fødevarer og så f.eks. sælge cowboybukser,« siger Peter med et smil med henvisning til Alex’ fortid i modebranchen.

På spørgsmålet om, hvorfor han – midt i en travl hverdag – brænder 12-14 timer af på at agere innovationsrådgiver siger han:

»Jeg har den opfattelse, at dem, der giver også tit er dem, der får,« og fortsætter:

»Jeg kan klart anbefale andre at blive innovationsrådgiver. Hvis man bare er den mindste smule nysgerrig, så kan dét at rådgive nye iværksættere være rigtig inspirerende, samtidig med at man holder sig ajour med, hvad der bevæger sig ude i verdenen. Det er altid interessant at se, hvordan andre har fået skabt en sammenhæng på en nye måde. Der åbner for nye indsigter og nye universer. Mange af iværksætterne er måske nye i gamet, men de kommer typisk med en anden faglig ballast og nogle nye erfaringer.«

 »Og så er det da en stor glæde at mærke, at Bornholm rent faktisk bliver valgt til; at folk søger til Bornholm for udnytte naturen og øens andre styrkepositioner til at skabe unikke produkter.«

 

Der er ingen tvivl om, at iværksættere har stor gavn af sådan et reality check.

 Kjærstrup Chokolade
 Peter Kjærstrup
 56 48 80 89
 kjaerstrup@kjaerstrup.dk

Web

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk