Permagrønt. Gartneriet lidt uden for Melsted kan producere grøntsager, frugter, honning, bipollen og propolis. Hvordan kan Thue og Vera forædle deres primærproduktion og skabe lokale produkter i særklasse  

I foråret 2018 overtog Thue Wiborg og Vera Keim »Permagrønt« – et frilandsgartneri ved Melsted. Gartneriet ligger  tæt ved gaarden – center for bornholmsk madkultur.  Markerne var i permakulturel drift under omlægning til økologi: Mange flerårige krydderurter, spiselige blomster, jordbær og frugtbuske (hindbær, ribs, solbær, stikkelsbær).

Gartneriet kan producere grøntsager, frugter, honning og  bipollen, som Thue og Vera har store planer med:

Thue vil  forsyne bornholmerne med lækre og sunde grøntsager – og glæder sig til at kunne præsentere sine spændende grøntsagskasser til næste forår.  
 
Veras projekt er, at hun gerne vil forædle primærproduktionen og skabe lokalt producerede produkter i særklasse, der skiller sig ud fra mængden:  Bær, superfoods, krydderurter, bi- produkter, velsmagende og smukke urteteer, eddiker, likører, krydderier, urtesalte, chutneyer, luksusmarmelader og sirupper. Selvfølgelig med så mange lokale råvarer som overhovedet muligt.

I 2019 starter hun eventyret som fødevareproducent og lancerer sine første produkter: En jordbær-sirup og nogle urtesalte, som kommer til at stå på udvalgte butikshylder både her på øen og på Sjælland.     

 

Vera Keim

Thue Wiborg

Web

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk