Rocio Paniagua Jensen.  Dewdrop Tiles. Design. Produktion. Unikke mosaikker til dit badeværelse. Skræddersyede mosaikker til dit køkken. Bæredygtig produktion.

14.11.2018: Rocio Paniagua Jensen er både uddannet som arkitekt og mosaikkunstner. Sideløbende med et job i Bornholms Regionskommune har Rocio Paniagua udviklet sig til en seriøs og original mosaik-kunstner.

Rocios drømme om at komme til at leve af at producere mosaikker har fået et pænt boost efter tre måneder i 588’s iværksætterprogram.

Rocio vil fortsat lave kunst. Hun vil udvikle, producere og sælge  design-mosaikker, der passer til de fliseformater som bruges i f.eks. køkken og bad – som en del af hverdagen og moderne boligindretning.

»Det er gået hurtigt. Hurtigere end jeg troede,« fortæller Rocio.

Hun peger på, at hun i samarbejde med maskinfabrikken Trio Nexøs Ingvard Munch-Kure hurtigt fik lavet et proof-of-concept på en effektiv produktionsproces, hvor til produktionen bruger laserskærere.

At lave mosaikker som handmade kræver meget tid.. I dag kan Rocio sidde og designe i sit værksted i sit hus lidt uden for Rønne, sende en fil fra et tegneprogram til Nexø – og så kan maskinerne gå i gang med at skære. Trios maskiner kan nemlig skære de mønstre hun tegner i fliser, stadig med den kvalitet og finish, som det håndlavet arbejde har.

Rocio bruger genbrugte fliser i flere af sine designs. Hun samler derfor fliserester, som ingen andre gider at have og forvandler dem til sirlige mønstre. Som baggrundsflise har hun valgt at starte med den klassiske hvide flise, men i virkelighed kan hendes designs overføres til hvilken som helst flise.

Dewdrop Tiles findes i to versioner:

Den ene er klassiske kollektioner som er lavet i maskine. Hun tegner altid, så der vil komme nye produkter hele tiden.

Det andet produkt er mere individuelle designs, hvor kunden har mulighed for at bestille sit helt eget motiv med de materialer og farver, de nu må ønske. Her følger der selvfølgelig personlig rådgivning med.

»Jeg føler, at jeg er kommet et meget stort skridt videre med at finde ud af, hvordan og hvorledes mosaikkerne kan komme til at fylde mere i mit liv.«

»Min forretningsplan er næsten på plads. Salgsstrategien er tæt på at være færdig. Jeg er så småt ved at skubbe gang i udvikling af min markedsføring.

Trio Nexø og Ingvard Munch-Kure er 588 innovationspartner. / www.trionexoe.dk

Foto: Kristoffer Linus og Rocio Paniagua Jensen

Rocio Paniagua Jensen

Web

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk