Bornholmerhampen. Sundhed. Miljø. Gennemsigtighed. Økologi. Fra jord til bord. Bornholmerhampen producerer, forarbejder, udvikler og sælge produkter af den oldgamle og meget robuste hampe-plante.

Bornholmerhampen har gennem de seneste to år produceret, udviklet og solgt økologisk dyrkede hampe-produkter.Hampens frø og blade forarbejdes indtil videre til tre slags afslappende the, hampefrø og en lækker hampe-olie sprængtfyldt af sunde omega-fedtsyrer og hampe-mel som ligeledes gør en sundhedsmæssig forskel, når der bages.

Hamp er en af verdens ældste nytteplanter og har været dyrket på Bornholm i flere hundreder år. Den er en hårdfør plante, der kan dyrkes uden brug af pesticider og ukrudtsbekæmpelsesmidler. Hampeplanten optager med sin kraftige bladvækst store mængder co2. Al produktion og forarbejdning foregår lokalt – der er kort vej fra jord til bord. Det reducerer ligeledes co2-udslippet.

Produkterne sælges via egen webshop og via en række specialforretninger: Blandt andre Irma økologisk på Østerbro og  GreenFall Veganic i Torvehallerne i København. Se opdateret forhandlerliste på hjemmesiden.

»Vi er med i 588 for at undesøge, hvilke veje, vi skal tage for at få opfyldt vores ambition om at kunne leve af at producere, udvikle og sælge produkter fra hampen,« fortæller Signe Anker. Hun fortæller, at målet med de 22 uger at få etablereet investorpapir, som kan finansiere ‘Bornholmerhampen 2.0’.

 

 

Emmanuel M. Bellio Copa

Signe Anker

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk