Alex Nørgaard Grut. Superslik. Sundt slik.  Smækfyldt af smag. Smækfyldt af det bedste fra naturens skattekammer. Figner, nødder, bær og urter.

Alex fik eksamensbevis som bachelor i eksport fra Niels Brock Handelshøjskole i 2001. Alex drog verdenen rundt og solgte mode. For sig selv. For andre. Vi gør en lang historie kort. Nu skriver vi 2018. Vi skriver Bornholm. Vi skriver fødevare-iværksætter. Alex vil udvikle og producere noget, som det endnu er svært helt præcist at sætte navn på. Noget udenfor kategori. Superslik. Sundt slik. Slik sprængfyldt af ordentlige kalorier og næringstoffer fra naturens eget skattekammer.

Hvordan går jeg fra køkkenbord til reel produktion? Hvordan møder jeg forbrugerne med et produkt, som er i en klasse for sig selv? Hvordan brander jeg sådan et produkt? Hvordan pakker jeg det ind? Hvordan finder jeg  den klogeste og bedste vej fra køkkenbord til eksport? Og hvordan kan jeg bruge Bornholm og bornholmske frugter, nødder og bær til at skabe nogle supersunde produkter?

Alex er slet ikke i tvivl om, at 588-programmet passede som fod i hose til lige præcis hans projekt:

»Jeg har fået et megaskub og masser af inspiration og konkrete værktøjer fra vores camps, møder og udflugter. Jeg er kommet meget tættere på min drøm takket være både oplægsholdere, gæster, rådgivere og de andre 588’ere.«

588-konceptet med at inddrage innovationsrådgivere fra den virkelige verden betød, at Alex fik mulighed for et studiebesøg og sparring med Peter Kjærstrup fra Kjærstrup Chokolade i Snogebæk.

»Mine iværksætterdrømme et meget konkret reality-tjek. De to dage hos Peter har betydet, at jeg har skåret en mega genvej, sparet en masse tid og sandsynligvis bliver meget, meget skarpere på både min forretningsplan og på, hvordan jeg bygger mit firma.«

Næste skridt for Alex er at formalisere alle indtryk, lave en skarp forretningsplan – samtidig med at han udvikle sit brand, sin iscenesættelse og sin kommunikation. Det kommer til at ske i samarbejde med Anders Wik – en af 588-programmets rådgivere, som har arbejdet med kommunikation og branding på allerøverste hylde i Norden.

Alex Nørgaard Grut

+45 22 36 22 08

alexchp@outlook.dk

   

588 er Bornholms iværksætterprogram – drevet af Business Center Bornholm og finansieret med støtte fraBornholms Vækstforum og EUs Socialfond. 588 HOVEDKVARTER: Møbelfabrikken, Gl. Rønnevej 17A, 3730 Nexø – kontakt@588.dk